December 18, 2011

All Pigs Must Die - God is War (2011)


All Pigs Must Die este o trupă americană tânără de hardcore/d-beat/crust cu ceva veleităţi death metal, nu foarte diferită de golanii de la Trap Them. Dacă interesează pe cineva pedigree-uri şi de-astea, în componenţa trupei se află bateristul Converge, doi tipi de la Bloodhorse şi vocalistul de la The Hope Conspiracy.

Muzical vorbind, All Pigs Must Die nu reinventează nicio roată. Oferă acelaşi melanj de punk şi metal ca şi Trap Them, doar că muzica este ceva mai simplă şi mai directă. Practic, ai parte de tone de blast beats şi riff-uri vitriolice, peste care vocalistul zbiară constant versuri despre extincţia omenirii, moarte, ignoranţă, probleme sociale sau religie. Din fericire, execuţia este perfectă din toate punctele de vedere, iar bateristul mai că fură lumina reflectoarelor. Producţia este impecabilă, toate elementele muzicale fiind balansate ideal, iar majoritatea pieselor se învârt în intervalul 3-5 minute. God is War are deci ceva mai multă carne pe oase decât mă aşteptam şi am fost surprins să constat că au chiar şi un closing track de 8 minute în care trupa îşi etalează şi un pic din sensibilităţile doom metal. 

Per ansamblu, All Pigs Must Die mi-a plăcut la fel de mult ca şi Trap Them şi cred că, atâta timp cât vor mai apărea albume ca ăsta, e de bine. Trupa impresionează prin execuţia fără cusur, drumming-ul incitant şi zbieretele intense ale vocalistului, ceea ce, pentru mine, este ideal. În plus, îi cheamă All Pigs Must Die, deci ştii sigur că, dacă umbli într-un tricou cu ei şi dai peste nişte poliţişti, o să-ţi iei păruială gravă. Ceea ce-i mişto! POLICE BRUTALITY FTW!


No comments:

Post a Comment