December 15, 2011

Bohren & der Club of Gore - Sunset Mission (2000)


Tot căutam ceva ultrabrutal şi lansat anul ăsta ca să postez, dar adevărul e că tot ce am ascultat azi a fost Bohren & der Club of Gore. Sunset Mission este probabil unul din cele mai faine albume ale cvartetului german, ducând cu gândul la filmele lui David Lynch şi învăluindu-te într-o pătură răcoroasă de jazz noir instrumental. Este antidotul (sau însoţitorul, nu ştiu încă sigur) perfect pentru o seară mizerabilă şi friguroasă în peisajul urban decrepit. Pian, contrabas, brush-drumming blând şi, mai presus de toate, acel saxofon incredibil - toate converg într-o muzică melancolică şi întunecată, de o frumuseţe stranie.

Necesită cu siguranţă o anumită dispoziţie (în al cărui cocktail să se regăsească neapărat şi o măsură mare de depresie) şi mai ales timp pentru a fi absorbit şi simţit pe deplin. Dacă le puteţi oferi lucrurile astea, Bohren & der Club of Gore vă vor răsplăti cu una din cele mai interesante experienţe muzicale de care veţi avea vreodată parte. 

Sunset Mission este soundtrack-ul unei nopţi reci de noiembrie, petrecute într-un bar dubios de pe o alee lăturalnică a Oraşului Îngerilor, când eşti pe cale să fii unicul martor al unei crime pasionale. 


No comments:

Post a Comment