July 24, 2011

Death Grips - Exmilitary Mixtape


Cunoştinţele mele legate de hip hop se reduc la Kazi Ploae, Specii şi puţin Necro ici-colo, deci probabil că sunt cea mai puţin competentă persoană care să scrie... orice despre hip hop. În plus, postarea asta vine cam la spartul târgului, pentru că mixtape-ul ăsta face ravagii în underground şi-n hipsterime de câteva luni încoace,  dar hei, niciodată nu e prea târziu pentru un malenki pic de ultraviolenţă sonică.

Şi ultraviolenţă este, căci Exmilitary abordează o estetică lo-fi, jegoasă, cu un aer industrial, arborând nişte beat-uri dure, extrem de grele şi abrazive, care nu au nici măcar un gram din glam-ul hip hop-ului penibil pe care-l vedeţi voi pe mtv. Percuţia este relativ minimalistă şi vine însoţită de tot felul de zgomote industrialo-cibernetice, rupte-n paişpe şi fragmentate, motiv pentru care o să mă arunc şi-o să afirm că termenul glitchy se poate alătura fără probleme adjectivelor care descriu Exmilitary.  Asaltul este completat de rimele demente ale lui MC Ride, un nemernic sadic care-şi latră versurile cu o ferocitate şi o intensitate de neimaginat, ce aduc materialul pe teritoriul muzicii extreme. This shit will fuck you up, frăţică.

Adăugaţi la asta şi videoclipurile mega lo-fi, ce par filmate cu camera unui telefon care a văzut mult prea multe la viaţa lui (şi-s convins că videoclipurile sunt motivul principal pentru care hipsterii au sărit într-o secundă pe albumul ăsta) şi o să obţineţi o muzică violentă şi intimidantă, care necesită puţină răbdare şi o minte deschisă, dar care oferă o recompensă pe măsură. Eu am sărit în căruţa Death Grips şi nu m-am mai uitat înapoi.

Şi, pentru că oamenii se pişă din vârful bradului pe bani şi mainstream, Exmilitary se poate descărca gratuit de pe site-ul oficial, unde puteţi vedea versuri, videoclipuri şi alte cele.

Get broke by the street like blood stained glass - yah
Choke on these nuts til the very last - yah


No comments:

Post a Comment