September 25, 2011

Conan - Horseback Battle Hammer (2010)



Conan is a caveman battle doom band from the UK. They crush things. - last.fm 

Oai mă. Dacă e să-ţi faci o trupă de doom metal, Conan e unul din cele mai şmekere nume de trupă pe care ţi-l poţi alege. De fapt, nu mai poţi, pentru că ticăloşii ăştia britanici l-au luat deja. Numele li se potriveşte perfect şi descrie cu maximă acurateţe muzica pe care o cântă: doom metal primitiv, înăbuşitor şi tiranic. Similar cu maeştrii de la SunnO))), şi Conan îşi acordează instrumentele pe cât de jos este omeneşte posibil, după care se pornesc să-ţi rupă muia cu nişte riff-uri zdrobitoare care fac să ţi se zguduie geamurile. 

Cele patru piese de pe EP-ul Horseback Battle Hammer sunt, în esenţă, perfecte, şi sunt tot ceea ce şi-ar putea dori un fanatic doom metal căruia nu îi este frică să traverseze în goană şi teritoriul funeral doom, patronat de overlorzii numiţi Wormphlegm (despre care voi vorbi cu o altă ocazie). În plus, piesele au nume precum Krull, Dying Giant sau Sea Lord, deci chiar şi citind titlurile îţi dai seama cam cu ce soi de muzică opresivă ai de-a face. 

Megarecomandat, mai ales pentru duminicile leneşe. Dă măgăria asta la maxim şi priveşte satisfăcut cum ţi se sfărâmă pereţii camerei în faţa riff-urilor ciclopice emise de nişte barbari fără frică de Dumnezeu.


No comments:

Post a Comment