January 15, 2012

Kaiser Chiefs - The Future Is Medieval
2012: Odiseea Tzecuiască porneşte în acest an cu o serie de mini-recenzii (sau mai degrabă, mini-anunţuri) prin care voi încerca să vă dovedesc cât de mişto este muzica şi de ce-mi place atât de mult. Da, da, ştiu că-mi iubiţi părerile critice buclucaşe şi detaliate, dar n-am ce face. Topul ăla m-a nenorocit din punct de vedere fizic şi intelectual. Sejurul costisitor în insulele Hawaii se pare că nu prea m-a ajutat să-mi revin, aşa că am decis să mă întorc la ce ştiu eu cel mai bine să fac.

Lecţia de astăzi este The Future Is Medieval al celor de la Kaiser Chiefs, album care ar fi meritat să fie în top, dar pe care l-am omis, din cine ştie ce motive abstracte. Ştiţi cum fiecare trupă majoră lansează atacuri la formatul actual al albumui şi se bat cu pumnul în piept că următorul lor album o să spargă tiparele şi o să-l scoată în cine ştie ce formă extraterestră? Evident, asta nu se întâmplă niciodată.

Kaiser Chiefs, în schimb, au venit cu o tehnică de promovare inspirată care mi-a încălzit măruntaiele de extaz. Fanii aveau posibilitatea de a selecta zece din cele douăzeci de melodii puse la dispoziţie pe site-ul oficial al trupei, însoţite de un artwork costumizabil la alegere. Pentru fiecare selecţie cumpărată de altcineva, trupa îi băga artistului câte o liră în buzunar.

A, şi mâine începe şcoala. Ca să nu ziceţi că nu învăţaţi nimic util pe Tzeeeac.

No comments:

Post a Comment